Перегляд за Автор "Kots, S. N."
Зараз показано 1 - 6 з 6
Результатів на сторінку
Параметри сортування
- ДокументINTERACTION OF DIFFERENT RECEPTORS(Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2023-05-18) Kots, S. N.; Kots, V. P.; Harkavets, S. O.The paper discusses aspects of the mutual influence of receptors of different types of senses. The effects obtained by combining various stimuli are actively used in practice, and are also the subject of research in the new science of neurogastronomy. In addition, it becomes a separate type of creativity. Receptors are closely interconnected, which makes it possible to receive interesting sensations, which is, in a way, an illusion. У статті розглянуто аспекти взаємовпливу рецепторів різних типів органів чуття. Ефекти, отримані при поєднанні різноманітних подразників, активно використовуються на практиці, а також є предметом дослідження нової науки нейрогастрономії. Крім того, це стає окремим видом креативності. Рецептори тісно пов'язані між собою, що дає можливість отримувати цікаві відчуття, що, свого роду, є ілюзією.
- ДокументPERSONAL ANXIETY IN ADOLESCENT AND ADOLESCENT AGE(Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2022-09-23) Fendrikova, M. S.; Kots, S. N.; Kots, V. P.Anxiety causes an individual to experience intense anxiety during almost the entire time and a lower threshold for the formation of anxiety, which has a negative emotional color. The phenomenon of anxiety in middle school and adolescent individuals has its own characteristics, which are manifested in its content, sources, forms of manifestation, and protection mechanisms. Research results confirm the high level of personal anxiety among modern Ukrainian children. Тривожність викликає у людини інтенсивне відчуття тривоги протягом майже всього часу та нижчий поріг формування тривоги, яка має негативне емоційне забарвлення. Феномен тривожності в осіб середнього шкільного та підліткового віку має свої особливості, які проявляються у змісті, джерелах, формах прояву та механізмах захисту. Результати дослідження підтверджують високий рівень особистісної тривожності сучасних українських дітей.
- ДокументPROS AND CONS OF VEGETARIANITY(Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2023-05-18) Kots, S. N.; Kots, V. P.; Rudyuk, V. V.The work discusses such a type of nutrition as vegetarianism, its features. The topic of vegetarianism is very ambiguous, the disadvantages of the absence of meat (and some products of animal origin) in the diet are revealed. The links of metabolism, on which the absence of products of animal origin can be negatively reflected, are given. У роботі розглянуто такий вид харчування як вегетаріанство, його особливості. Тема вегетаріанства дуже неоднозначна, виявляються недоліки відсутності в раціоні м'яса (і деяких продуктів тваринного походження). Ланки обміну речовин, на які в відсутність продуктів тваринного походження може негативно відобразитися, наведено.
- ДокументRESEARCH OF ANXIETY LEVEL IN YOUTH(Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2023-05-18) Kots, S. N.; Kots, V. P.The work presents the results of research into the level of personal and situational anxiety among modern youth in March 2023. A significant percentage of the subjects (64.71%) with an unfavorable prognosis and a high level of personal anxiety were indicated. Not a single interviewee with a low level of personality and situational anxiety was found. Forms of stress prevention are given. У роботі наведено результати дослідження рівня особистісної та ситуативної тривожності сучасної молоді у березні 2023 р. Визначено значний відсоток суб’єктів (64,71%) із несприятливим прогнозом та високим рівнем особистісної тривожності. Не виявлено жодного респондента з низьким рівнем особистісної та ситуативної тривожності. Наведено форми профілактики стресу.
- ДокументSOME ASPECTS OF NUTRITION(Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2023-05-18) Kots, S. N.; Kots, V. P.; Golovko, S. V.The work discusses aspects of nutrition. The topic of rational nutrition is relevant, first of all, for children and adolescents. The work examines the question of which products should not be used to relieve hunger. Examples are given when the use of certain products can have a negative impact on human health. У роботі досліджено аспекти харчування. Тема раціонального харчування актуальна, перш за все, для дітей та підлітків. У роботі розглянуто питання про те, які продукти не можна вживати для вгамування почуття голоду. Наведено приклади, коли вживання тих чи інших продуктів може негативно позначитися на здоров'ї людини.
- ДокументTO THE STUDY OF THE QUESTION OF FEELINGS(Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2023-05-18) Kots, S. N.; Kots, V. P.; Bazdyrieva, A. R.Aspects of different types of senses are discussed in the work. A person has far from 5 or 6 types of senses. We interact with the world in many more ways. The work deals with clear and very original types of senses. A survey of humanities students was conducted, which showed that among them the largest share of those with an auditory type of perception. У роботі розглядаються аспекти різних видів чуття. У людини далеко не 5-6 видів почуттів. Ми взаємодіємо зі світом багатьма іншими способами. У статті йдеться про чіткі й дуже оригінальні види чуття. Було проведено опитування студентів гуманітарних спеціальностей, яке показало, що серед них найбільша частка тих, хто має аудіальний тип сприйняття.