Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.hnpu.edu.ua/handle/123456789/3700
Title: | Ascorbic acid contents in apples of different sorts |
Other Titles: | Вміст аскорбінової кислоти в яблуках різних сортів Содержание аскорбиновой кислоты в яблоках различных сортов |
Authors: | Aponchuk, A. Kratenko, R. Апончук, А. С. Кратенко, Р. І. Кратенко, Р. И. |
Keywords: | ascorbic acid titration apples of winter varieties аскорбінова кислота титрування яблука зимові види сорту аскорбиновая кислота титрование яблоки зимние сорта |
Issue Date: | 20-Sep-2019 |
Publisher: | Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди |
Citation: | Aponchuk A. Ascorbic acid contents in apples of different sorts / A. Aponchuk, R. Kratenko // Природнича наука й освіта: сучасний стан і перспективи розвитку : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф., Харків, 20-22 верес. 2019 р. / Харків. нац. пед. ун-т ім. Г. С. Сковороди ; за заг. ред. Т. Ю. Маркіної, А. Б. Чаплигіної, Т. Є. Комісової. – Харків : ХНПУ, 2019. – С. 4–5. |
Abstract: | The present paper illustrates the possibility of ascorbic acid contents determination in nutrition products (apples, particularly) at school chemical laboratories. The method of determination is based on oxido-reductive titration in the presence of a specific indicator. Seven apple winter sorts displayed the adequate contents of ascorbic acid contents with the highest figure in the Semerenko sort. Ця робота ілюструє можливість визначення вмісту аскорбінової кислоти в продуктах харчування (зокрема, яблуках) у шкільних хімічних лабораторіях. Метод визначення заснований на оксидоредукційному титруванні за наявності конкретного показника. У семи яблучних сортах зимових яблук було виявлено адекватний вміст аскорбінової кислоти з найвищим показником у сорті Семеренко. The present paper illustrates the possibility of ascorbic acid contents determination in nutrition products (apples, particularly) at school chemical laboratories. The method of determination is based on oxido-reductive titration in the presence of a specific indicator. Seven apple winter sorts displayed the adequate contents of ascorbic acid contents with the highest figure in the Semerenko sort. |
URI: | http://dspace.hnpu.edu.ua/handle/123456789/3700 |
Appears in Collections: | Кафедра здоров’я людини, реабілітології і спеціальної психології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Aponchuk A., Kratenko R .pdf | 2.22 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.