Перегляд за Автор "Руденко, Є. В."
Зараз показано 1 - 2 з 2
Результатів на сторінку
Параметри сортування
- ДокументДОВІДНИК З ПОВНОЦІННОЇ ГОДІВЛІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН(Державне видавництво "Аграрна наука" НААН, 2016) Ібатуллін, І. І.; Бащенко, М. І.; Жукорський, О. М.; Кандиба, В. М.; Руденко, Є. В.; Іонов, І. А.; Михальченко, С. А.; Цвігун, А. Т.; Шаповалов, С. О.; Золотарьов, А. П.; Єлецька, Л. М.; Юрченко, С. Г.; Кравченко, Ю. С.; Саприкін, В. О.; Газієв, Б. М.; Косов, М. О.; Помітун, І. А.; Косова, Н. О.; Ткачова, І. В.; Вакуленко, І. С.; Костенко, В. І.; Боярчук, С. В.У довіднику представлено деталізовані норми, раціони і технології біологічно повноцінної годівлі усіх статево-вікових груп сільськогосподарських тварин і птиці для досягнення генетичного потенціалу продуктивності, відтворної здатності, профілактики порушень травлення, аліментарних захворювань, імунодефіциту, подовження продуктивного довголіття тварин вітчизняних порід і кросів та одержання високоякісної продукції. Довідник призначено для практичного використання керівниками і спеціалістами тваринницьких комплексів, агрофірм, фермерів, консультантів, спеціалістами комбікормових заводів, працівниками наукових установ. Він може використовуватись викладачами та студентами середніх та вищих навчальних закладів сільськогосподарського профілю в якості посібника з годівлі сільськогосподарських тварин і птиці. В справочнике представлены детализированные нормы, рационы и технологии биологически полноценного кормления всех половозрастных групп сельскохозяйственных животных и птиц для достижения генетического потенциала продуктивности, воспроизводительной способности, профилактики нарушений пищеварения, алиментарных заболеваний, иммунодефицита, продление продуктивного долголетия животных отечественных пород и кроссов и получения высококачественной продукции. Справочник предназначено для практического использования руководителями и специалистами животноводческих комплексов, агрофирм, фермеров, консультантов, специалистами комбикормовых заводов, работниками научных учреждений. Он может использоваться преподавателями и студентами средних и высших учебных заведений сельскохозяйственного профиля в качестве пособия по кормлению сельскохозяйственных животных и птицы.
- ДокументРекомендації з нормованої годівлі свиней(НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ, ІНСТИТУТ ТВАРИННИЦТВА, 2012) Богданов, Г. О.; Руденко, Є. В.; Кандиба, В. М.; Гетя, А. А.; Медвєдєв, В. О.; Ляшенко, Н. В.; Іонов, І. А.; Подобєд, Л. І.; Шаповалов, С. О.; Саприкін, В. О.; Берестова, Л. Є.; Газієв, Б. М.; Креньов, А. В.; Косов, М. О.; Чалий, О. І.; Федотов, І. Г.; Жукорський, О. М.; Борисенко, В. Г.У рекомендаціях викладено нові уточнені дані з нормування годівлі свиней різних рівнів і напрямів продуктивності з обмінної енергії (енергетичні кормові одиниці), сирого та перетравного протеїну, основних незамінних амінокислот (лізин, метіонін+цистин, триптофан треонін) з урахуванням їхнього засвоєння в організмі, вітамінів (А, D, Е, тіамін, рибофлавін, пантотенова й нікотинова кислоти, холін, вітамін В 12), макро- і мікроелементів. Новим позитивним чинником у рекомендованих нормах є вираження концентрації енергії, поживних і біологічно активних речовин в 1 кг сухої речовини корму та відсутність вівсяної кормової одиниці. У нормах вперше введено співвідношення амінокислот, лізину з обмінною енергією, що є одним з нових елементів удосконаленої нормованої годівлі свиней. Розраховано на наукових співробітників і спеціалістів у галузі свинарства, аспірантів та магістрів вищих навчальних аграрних закладів. The recommendations set out new updated data on the rationing of feeding pigs of different levels and directions of productivity in terms of metabolic energy (energy feed units), crude and digestible protein, basic essential amino acids (lysine, methionine + cystine, tryptophan threonine) taking into account their absorption in the body, vitamins (A, D, E, thiamine, riboflavin, pantothenic and nicotinic acids, choline, vitamin B 12), macro- and microelements. A new positive factor in the recommended norms is the expression of the concentration of energy, nutrients and biologically active substances in 1 kg of dry matter of feed and the absence of oat feed unit. The norms for the first time introduced the ratio of amino acids, lysine with metabolizable energy, which is one of the new elements of improved normalized feeding of pigs. It is intended for researchers and specialists in the field of pig breeding, graduate students and masters of higher educational agricultural institutions.