Перегляд за Автор "Сологуб, О. С."
Зараз показано 1 - 3 з 3
Результатів на сторінку
Параметри сортування
- ДокументДоступність вітаміну Е з травʼяного люцернового борошна у курей(Національний фармацевтичний університет, Харків, 2023-05-18) Іонов, І. А.; Сологуб, О. С.; Катеринич, О. О.; Гавилей, О. В.Наведено результати досліджень засвоєння альфа-токоферолу з трав'яного люцернового борошна у курей. The results of studies on the assimilation of alpha-tocopherol from grass alfalfa flour in chickens are presented.
- ДокументЗасвоєння вітаміну Е з рослинного матеріалу(Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2023) Сологуб, О. С.У кваліфікаційній роботі досліджено вміст вітаміну Е, вітаміну А та вітаміну С в тканинах курей. Метою магістерської наукової роботи було вивчення особливостей всмоктування, засвоєння та виділення з організму вітаміну Е з різних рослинних компонентів корму. Об'єкт дослідження: печінка, жовток яєць курей, травʼяне люцернове борошно, зернові корма. У роботі були використані наступні методи дослідження: біохімічні, фізіологічні, статистичні. Визначено особливості всмоктування, засвоєння і накопичення вітаміну Е в організмі курей із рослинних компонентів корму птиці: зернових компонентів корму та травʼяного люцернового борошна. Засвоєння альфа-токоферолу із масляного препарату на 20-30 % більше у порівнянні з зерновими компонентами корму. Депонування токоферолу в печінці курей та жовтку яєць відбувається прямо пропорційно кількості вітаміну, яке додається. Потреба курей у вітаміні Е може бути задовільнена на 30-50 % за рахунок введення у їх раціон підвищеної кількості травʼяного люцернового борошна. The content of vitamin E, vitamin A and vitamin C in the tissues of chickens was investigated in the qualification work. The aim of the master's research work was to study the features of absorption, assimilation and release from the body of vitamin E from various plant components of feed. The object of research: liver, yolk of chicken eggs, grass alfalfa flour, grain feed. The following research methods were used in the work: biochemical, physiological, statistical. The peculiarities of absorption, assimilation and accumulation of vitamin E in the body of chickens from vegetable components of poultry feed: grain components of feed and grass alfalfa flour were determined. The assimilation of alpha-tocopherol from the oil preparation is 20-30% higher compared to grain components of feed. The deposition of tocopherol in the liver of chickens and egg yolk is directly proportional to the amount of vitamin that is added. The need of chickens for vitamin E can be satisfied by 30-50% due to the introduction of an increased amount of grass alfalfa flour into their diet.
- ДокументЗАСВОЄННЯ ЖИРОРОЗЧИННИХ ВІТАМІНІВ З РОСЛИННОГО МАТЕРІАЛУ(Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2023-05-18) Сологуб, О. С.; Іонов, І. А.У публікації досліджено засвоєння вітаміну Е в організмі птиць. Для визначення ефективності засвоєння вітаміну Е з різних кормових компонентів і масляного синтетичного препарату токоферолу було проведено дослід, в задачу якого входило вивчення особливостей засвоєння токоферолу з різних зернових культур, зокрема пшениці, кукурудзи і ячменю. Зазначено, що із одержаних результатів випливає, що безпосередньо із зернових компонентів корму токоферол засвоюється в обмеженій кількості, і на чисто зернових раціонах, без добавок тваринних білкових кормів і трав'яного борошна, основним джерелом вітаміну Е будуть добавки його синтетичних препаратів. The publication examines the assimilation of vitamin E in the body of birds. In order to determine the efficiency of the assimilation of vitamin E from various feed components and an oily synthetic preparation of tocopherol, an experiment was conducted, the task of which was to study the peculiarities of assimilation of tocopherol from various grain crops, in particular wheat, corn and barley. It is noted that the obtained results show that tocopherol is absorbed directly from the grain components of the feed in a limited amount, and on purely grain diets, without additives of animal protein feed and grass flour, the main source of vitamin E will be supplements of its synthetic preparations.