Перегляд за Автор "Борисенко, В. Г."
Зараз показано 1 - 2 з 2
Результатів на сторінку
Параметри сортування
- ДокументБагаторівнева інформаційно-аналітична система – технологічна складова виробництва тваринницької продукції(ПП “Видавниче представництво“Паралель”, 2014-06) Жукорський, О. М.; Борисенко, В. Г.; Іонов, І. А.; Шаповалов, С. О.Наведено результати моніторингу інформаційного забезпечення АПК України, які свідчать, що інформаційні інтернет-технології відносяться до перспективних засобів просування інформаційних ресурсів на український ринок. У галузі тваринництва ефективне нарощування виробництва стало результатом взаємодії таких чинників, як прогрес у племінній і селекційній справі, удосконалення і використання досягнень науки в технологіях утримання тварин, заготівлі, аналізу та зберігання кормів, оптимізації розподілу кормових ресурсів та раціонів годівлі з використанням білково-вітамінних добавок, преміксів, ензимів, пробіотиків тощо, необхідність в обізнаності з якими зумовлює потребу невідкладного реформування системи інформаційного забезпечення аграрного сектора. На господарському рівні розроблено програмне забезпечення для автоматизованого формування форм звітності на базі первинних документів та трансформацію їх у БД єдиної структури на всіх ієрархічних рівнях (господарство - Україна). Програмний комплекс допомагає організувати і провести «Моніторинг стану галузі тваринництва та ринків м’ясо-молочної продукції». Приведены результаты мониторинга информационного обеспечения АПК Украины, которые свидетельствуют о том, что информационные интернет-технологии относятся к перспективным средствам продвижения инфорформационных ресурсов на украинский рынок. В области животноводства эффективное наращивание производства стало результатом взаимодействия таких факторов, как прогресс в племенном и селекционном деле, совершенствование и использование достижений науки в технологиях содержания животных, заготовки, анализа и хранения кормов, оптимизации распределения кормовых ресурсов и рационов кормления с использованием белково-витаминных добавок , премиксов, энзимов, пробиотиков и т.д., необходимость в осведомленности с которыми обусловливает необходимость неотложного реформирования системы информационного обеспечения аграрного сектора. На хозяйственном уровне разработано программное обеспечение для автоматизированного формирования форм отчетности на базе первичных документов и трансформацию их в базу данных единой структуры на всех иерархических уровнях (хозяйство - Украина). Программный комплекс помогает организовать и провести «Мониторинг состояния отрасли животноводства и рынков мясо-молочной продукции». Improved governance in the field of animal-based development and use of new information technologies is possible with the use of workstation zootechnician through client-server technology. It allows: to justify the technological characteristics of livestock production at the enterprise level, in collaboration with regulatory resource parameters that are formed at the macro level, a number of problems to solve operations management in feeding and breeding, perform calculations on real data.
- ДокументРекомендації з нормованої годівлі свиней(НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ, ІНСТИТУТ ТВАРИННИЦТВА, 2012) Богданов, Г. О.; Руденко, Є. В.; Кандиба, В. М.; Гетя, А. А.; Медвєдєв, В. О.; Ляшенко, Н. В.; Іонов, І. А.; Подобєд, Л. І.; Шаповалов, С. О.; Саприкін, В. О.; Берестова, Л. Є.; Газієв, Б. М.; Креньов, А. В.; Косов, М. О.; Чалий, О. І.; Федотов, І. Г.; Жукорський, О. М.; Борисенко, В. Г.У рекомендаціях викладено нові уточнені дані з нормування годівлі свиней різних рівнів і напрямів продуктивності з обмінної енергії (енергетичні кормові одиниці), сирого та перетравного протеїну, основних незамінних амінокислот (лізин, метіонін+цистин, триптофан треонін) з урахуванням їхнього засвоєння в організмі, вітамінів (А, D, Е, тіамін, рибофлавін, пантотенова й нікотинова кислоти, холін, вітамін В 12), макро- і мікроелементів. Новим позитивним чинником у рекомендованих нормах є вираження концентрації енергії, поживних і біологічно активних речовин в 1 кг сухої речовини корму та відсутність вівсяної кормової одиниці. У нормах вперше введено співвідношення амінокислот, лізину з обмінною енергією, що є одним з нових елементів удосконаленої нормованої годівлі свиней. Розраховано на наукових співробітників і спеціалістів у галузі свинарства, аспірантів та магістрів вищих навчальних аграрних закладів. The recommendations set out new updated data on the rationing of feeding pigs of different levels and directions of productivity in terms of metabolic energy (energy feed units), crude and digestible protein, basic essential amino acids (lysine, methionine + cystine, tryptophan threonine) taking into account their absorption in the body, vitamins (A, D, E, thiamine, riboflavin, pantothenic and nicotinic acids, choline, vitamin B 12), macro- and microelements. A new positive factor in the recommended norms is the expression of the concentration of energy, nutrients and biologically active substances in 1 kg of dry matter of feed and the absence of oat feed unit. The norms for the first time introduced the ratio of amino acids, lysine with metabolizable energy, which is one of the new elements of improved normalized feeding of pigs. It is intended for researchers and specialists in the field of pig breeding, graduate students and masters of higher educational agricultural institutions.