Перегляд за Автор "Пушкарьова, О. М."
Зараз показано 1 - 2 з 2
Результатів на сторінку
Параметри сортування
- ДокументВплив інтерактивних методів навчання на формування мовно-культурних компетенцій іноземних студентів(Харківський національний автомобільно-дорожній університет, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Казахський національний університет імені аль-Фарабі, Бєльський державний університет імені Алеко Руссо, Тexas A&M University-commerce, 2021-10-19) Нечипоренко, С. С.; Пушкарьова, О. М.В статті розглянуто інтерактивні методи навчання, які змінюючи роль викладача з транслятора інформації на організатора і координатора освітнього процесу, дозволяють комплексно формувати в іноземних студентів мовно-культурні компетенції через прояв суб'єктної позиції в діяльності максимально наближеною за своїм змістом до професійної праці. The article considers interactive teaching methods that change the role of the teacher from translator of information to the organizer and coordinator of the educational process, allow to comprehensively form in foreign students linguistic and cultural competencies through the manifestation of the subjective position in the activity as close as possible close in its content to professional work.
- ДокументОсобливості раціонального харчування студентів та учнів(ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», Чернігівський національний технологічний університет, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2019-09-27) Ріпчанська, К. Р.; Чупир, Ю. В.; Пушкарьова, О. М.В статті розглянуто харчування – одно із складових здорового способу життя людини. Здорове харчування студентів та учнів допомагає їм залишатися здоровими, активними та підвищує їхню працездатність. Здоровʼя студента – найважливіша основа його майбутнього. Організація раціонального харчування учнів під час навчання у виші є одним з найбільш важливих чинників підтримки їхнього здоровʼя і ефективності навчання. Вивчення ставлення студентів до питання харчування – важливий напрямок у формуванні у молоді ціннісних орієнтацій до збереження власного здоровʼя за рахунок оптимального харчування. В статье рассмотрено питание – одно из составляющих здорового образа жизни человека. Здоровое питание студентов и учащихся помогает им оставаться здоровыми, активными и повышает их работоспособность. Здоровье студента – важнейшая основа его будущего. Организация рационального питания учащихся при обучении в вузе является одним из наиболее важных факторов поддержания их здоровья и эффективности обучения. Изучение отношения студентов к вопросу питания – важное направление в формировании у молодежи ценностных ориентаций к сохранению собственного здоровья за счет оптимального питания. This article looks at nutrition – one of the components of a healthy lifestyle. A healthy diet helps students and pupils to stay healthy, active and increase their performance. A student's health is the most important foundation for their future. Organising a healthy diet for students in higher education is one of the most important factors in maintaining their health and learning effectiveness. The study of students' attitudes towards nutrition is an important direction in the formation of young people's value orientations towards the preservation of their own health through optimal nutrition.