Перегляд за Автор "Лукієнко, О. В."
Зараз показано 1 - 1 з 1
Результатів на сторінку
Параметри сортування
- ДокументНОВИЙ ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ ПРОДУКТ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ В УКРАЇНІ(Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, 2023-02-20) Бурлака, І. С.; Лукієнко, О. В.; Мірошниченко, О. М.У публікації розглянуто раціональне використання листкового овоча – мангольду листя – у громадському харчуванні, тому що харчування є специфічним фактором впливу зовнішнього середовища на організм людини, переходячи з зовнішнього у внутрішній фактор. Харчування має бути збалансоване не тільки по відношенню до основних харчових речовин, але і за вмістом таких біологічно активних речовин як вітаміни, органічні кислоти, фенольні сполуки, макро- і мікроелементи, тощо. Листкові овочі мають не тільки поживні, а й лікувальні властивості, вони корисні для дитячого харчування, для людей, схильних до повноти. The publication discusses the rational use of leafy vegetables – chard leaves – in public catering, because nutrition is a specific factor in the influence of the environment on the human body, moving from from an external to an internal factor. Nutrition should be balanced not only in relation to basic nutrients, but also in terms of the content of such biologically active substances such as vitamins, organic acids, phenolic compounds, macro- and microelements, etc. Leafy vegetables have not only nutritional but also medicinal properties, they are useful for baby food, for people prone to and for people prone to obesity.