Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.hnpu.edu.ua/handle/123456789/1477
Title: Нові методи оцінки якості культури шовковичного шовкопряда
Other Titles: Новые методы оценки качества культуры тутового шелкопряда
New methods of quality rating for culture of silkworm
Authors: Маркіна, Т. Ю.
Маркина, Т. Ю.
Markina, T. Yu.
Keywords: хемотаксис
життєздатність
оцінка якості
шовковичний шовкопряд
хемотаксис
жизнеспособность
оценка качества
тутовый шелкопряд
chemotaxis
viability
quality rating
ilkworm
Issue Date: 2009
Publisher: Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди
Citation: Маркіна Т. Ю. Нові методи оцінки якості культури шовковичного шовкопряда / Маркіна Т. Ю. // Біологія та валеологія : зб. наук. пр. / Харк. нац. пед. ун-т імені Г. С. Сковороди. – Харків : ХНПУ, 2009. – Вип. 11. – С. 67–71.
Abstract: Експериментально доведена ефективність нового методу оцінки якості культури шовковичного шовкопряда на різних стадіях розвитку (імаго і гусениці-«мураші»). У основі запропонованих методів лежить встановлена залежність інтенсивності хемотаксису комах від життєздатності популяції. Запропонований метод дає змогу відбирати на вигодівлі найбільш перспективний матеріал. Экспериментально доказана эффективность нового метода оценки качества культуры тутового шелкопряда на разных стадиях развития (имаго и гусеницы-«мураши»). В основе предложенных методов лежит установленная зависимость интенсивности хемотаксиса насекомых от жизнеспособности популяции. Предложенный метод дает возможность отбирать на выкормки наиболее перспективный материал. Effectiveness of new method for silkworm population quality rating in the stages of imago and newly hatched larvae is proved experimentally. Suggested method is based on the proved dependency of chemotaxis intensity from population viability. The offered method enables to select the most perspective material.
URI: http://dspace.hnpu.edu.ua/handle/123456789/1477
Appears in Collections:Кафедра зоології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.