Перегляд за Автор "Бурлака, І. С."
Зараз показано 1 - 3 з 3
Результатів на сторінку
Параметри сортування
- ДокументВивчення гострої токсичності та діуретичної активності екстракту рідкого спиртового мишію італійського трави (Setaria italica)(Національний фармацевтичний університет, 2022-11-23) Бурлака, І. С.; Мірошниченко, О. М.У публікації досліджено гостру токсичність та діуретичну дію спиртових екстрактів мишію італійської трави і встановлено, що 70 % спиртовий екстракт (1:20) є відносно нешкідливою речовиною (IV клас токсичності) та проявляє виражену діуретичну активність. Таким чином, мишію італійського трави екстракт рідкий – один зі стандартизованих фітопрепаратів з доведеною діуретичною активністю. The publication investigates the acute toxicity and diuretic effect of alcohol extracts of Italian herb and found that 70% alcohol extract (1:20) is a relatively harmless substance (IV class of toxicity). substance (IV class of toxicity) and exhibits pronounced diuretic activity. Thus, Italian arrowroot liquid extract is one of the standardized herbal remedies with with proven diuretic activity.
- ДокументВплив англійського готичного роману на творчість Айріс Мердок та Джона Фаулза(Рівненський державний гуманітарний університет, 2018) Бурлака, І. С.У статті розглядається вплив англійського готичного роману на прозу А. Мердок. Також розглядається вплив готичного роману на творчість Дж. Фаулза. Висвітлюються особливості авторської рецепції цього жанру. В статье рассматривается влияние английского готического романа на прозу А. Мердок. Также рассматривается влияние готического романа на творчество Дж. Фаулза. Освещаются особенности авторской рецепции этого жанра. The article deals with the influence of the English Gothic novel on A. Murdoch's prose. The influence of the Gothic novel on the work of J. Fowls is also considered. Features of the author's reception of this genre are highlighted.
- ДокументНОВИЙ ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ ПРОДУКТ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ В УКРАЇНІ(Національний медичний університет імені О. О. Богомольця, 2023-02-20) Бурлака, І. С.; Лукієнко, О. В.; Мірошниченко, О. М.У публікації розглянуто раціональне використання листкового овоча – мангольду листя – у громадському харчуванні, тому що харчування є специфічним фактором впливу зовнішнього середовища на організм людини, переходячи з зовнішнього у внутрішній фактор. Харчування має бути збалансоване не тільки по відношенню до основних харчових речовин, але і за вмістом таких біологічно активних речовин як вітаміни, органічні кислоти, фенольні сполуки, макро- і мікроелементи, тощо. Листкові овочі мають не тільки поживні, а й лікувальні властивості, вони корисні для дитячого харчування, для людей, схильних до повноти. The publication discusses the rational use of leafy vegetables – chard leaves – in public catering, because nutrition is a specific factor in the influence of the environment on the human body, moving from from an external to an internal factor. Nutrition should be balanced not only in relation to basic nutrients, but also in terms of the content of such biologically active substances such as vitamins, organic acids, phenolic compounds, macro- and microelements, etc. Leafy vegetables have not only nutritional but also medicinal properties, they are useful for baby food, for people prone to and for people prone to obesity.