Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.hnpu.edu.ua/handle/123456789/5239
Назва: Особенности образования названий китайских блюд
Інші назви: Особливості утворення назв китайських страв
Features of the formation of the names of Chinese dishes
Автори: Светличная, А. Ф.
Ключові слова: китайский язык
китайская кухня
особенности названий блюд
студенческие работы
китайська мова
китайська кухня
особливості назв страв
студентські роботи
сhinese
сhinese cuisine
features of the names of dishes
student work
Дата публікації: 19-бер-2021
Видавництво: Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди
Бібліографічний опис: Светличная А. Ф. Особенности образования названий китайских блюд / А. Ф. Светличная // Сходознавство. Актуальність та перспективи : тези доп. ІІ Міжнар. наук.-метод. конф., Харків, 19 берез. 2021 р. / Харків. нац. пед. ун-т ім. Г. С. Сковороди ; [уклад.: Н. В. Руда, Л. М. Ямпольська]. – Харків : ХНПУ, 2021. – С. 44–46.
Короткий огляд (реферат): В статье рассмотрено, что необъятные территории КНР, многообразие ландшафтов и климатических особенностей оказали влияние на китайскую кухню. Следуя принципу "не трать впустую, да не будешь нуждаться", китайцы пришли к сегодняшнему разнообразию продуктов, специй, способов приготовления. Кулинаронимы дают бесценную информацию о культуре Китая, поскольку они отражают реалии быта народа. У статті розглянуто, що неосяжні території КНР, різноманіття ландшафтів і кліматичних особливостей вплинули на китайську кухню. Виходячи з принципу "не витрачай даремно, та не будеш потребувати", китайці прийшли до сьогоднішньої різноманітності продуктів, спецій, способів приготування. Кулінароніми дають безцінну інформацію про культуру Китаю, оскільки вони відображають реалії побуту народу. The article considers that the vast territories of China, the diversity of landscapes and climatic features have influenced Chinese cuisine. Based on the principle of "do not spend in vain, but you will not need", the Chinese have come to today's variety of products, spices, cooking methods.Culinary names provide invaluable information about Chinese culture, as they reflect the realities of people's lives.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.hnpu.edu.ua/handle/123456789/5239
Розташовується у зібраннях:Кафедра східних мов



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.