Национальный аспект в урбанимике Харькова

Завантаження...
Зображення мініатюри
Дата
2016
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тому
Видавець
ХНПУ им. Г. С. Сковороды
Анотація
Целью данной статьи является освещение национального аспекта в топонимике Харькова. В Харькове имеется 43 улицы, переулка, въезда, проезда, носящие национальные названия. Правда, самих таких названий несколько меньше — 35 (из-за повтора имени в улице и переулке, или въезде или проезде). В реестре современных урбанонимов они занимают небольшое место (43 из 2902, т. е. 1,5%). Но не смотря на это, они напоминают о важных событиях как в истории Харькова, так и стран, в составе которых был наш город в XVII–XX веках. Метою даної статті є висвітлення національного аспекту в топоніміці Харкова. У Харкові є 43 вулиці, провулка, в'їзди, проїзди, що носять національні назви. Щоправда, самих таких назв дещо менше — 35 (за повтору імені вулиці та провулку, або в'їзду або проїзду). У реєстрі сучасних урбанонімів вони займають невелике місце (43 2902, тобто 1,5%). Але не дивлячись на це, вони нагадують про важливі події як в історії Харкова, так і країн, у складі яких було наше місто в XVII–XX століттях.
Опис
Ключові слова
топонимика, урбанонимы, национальный аспект, Харьков, топоніміка, урбаноніми, національний аспект, Харків, toponymy, urbanonyms, the national aspect, Kharkiv
Цитування
Дьякова Е. В. Национальный аспект в урбанимике Харькова / Е. В. Дьякова // Теорія та практика мультикультуралізму: український і європейський досвід : матеріали наук.-практ. конф. / Харків. нац. пед. ун-т ім. Г. С. Сковороди ; [редкол.: С. В. Бережна, М. В. Луценко]. – Харків : ХНПУ, 2016. – С. 19–24.