ВИЗНАЧЕННЯ ВМІСТУ СПОЛУК ЗАЛІЗА У ХАРЧОВИХ ПРОДУКТАХ
Завантаження...
Дата
2022
Автори
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тому
Видавець
Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди
Анотація
У кваліфікаційній роботі досліджено кількісний вміст сполук заліза у харчових продуктах. Проаналізувано літературу з даної теми, підібрано методику з кількісного визначення вмісту сполук заліза в продуктах харчування рослинного та тваринного походження, визначено вміст сполук заліза в продуктах харчування рослинного та тваринного походження за допомогою аналітичного реактиву - роданіду калію (KSCN). Виконано педагогічний експеримент для визначення репрезентативної системи учнів старших класів. Розроблено та проведено уроки хімії з використанням нетрадиційні форми навчання.The qualification work investigates the quantitative content of iron compounds in food products. The literature on the topic was analysed, a methodology for quantifying the content of iron compounds in food of plant and animal origin was selected, and the content of iron compounds in food of plant and animal origin was determined using the analytical reagent potassium rhodanide (KSCN). A pedagogical experiment was conducted to determine the representative system of high school students. Chemistry lessons using non-traditional forms of teaching were developed and conducted.
Опис
Ключові слова
сполуки заліза, продукти харчування, викладання хімії, iron compounds, food, teaching chemistry
Цитування
Стіба Я. М. Визначення вмісту сполук заліза у харчових продуктах : кваліфікац. робота на здобуття освіт. ступеня магістр : спец. 014 Середня освіта (Хімія) / Я. М. Стіба ; Харків. нац. пед. ун-т ім. Г. С. Сковороди, каф. фізики і хімії. – Харків, 2022. – 92 с. : табл.