Кафедра анатомії і фізіології людини імені д.м.н. проф. Я. Р. Синельникова
Постійний URI для цієї колекції
Перегляд
Перегляд Кафедра анатомії і фізіології людини імені д.м.н. проф. Я. Р. Синельникова за Автор "Dekhtiarova, O. O."
Зараз показано 1 - 1 з 1
Результатів на сторінку
Параметри сортування
- ДокументTriticale: A General Overview of Its Use in Poultry Production(Encyclopedi, 2024-02-19) Gaviley, O. V.; Katerynych, O. O.; Ionov, I. A.; Dekhtiarova, O. O.; Griffin, D. K.; Romanov, M. N.Triticale, a hybrid of wheat and rye, is one of the most promising grain crops. In terms of productivity, the level of metabolizable energy, and the composition of essential amino acids, triticale surpasses rye and is not inferior to wheat. It is resistant to the most dangerous diseases and pests. In terms of nutritional value, triticale can compete with wheat, corn, sorghum, and barley. The presence, however, of antinutrients in triticale such as non-starch polysaccharides, alkylresorcinols, and trypsin inhibitors significantly reduces the biological value of this crop. In the global practice of compound feed production, there are many methods and technologies for processing grain raw materials to increase their nutritional value. Enzymatic treatment and extrusion technologies are worthy of special attention. The high content of triticale in the compound feed of poultry breeder flocks should be used effectively, taking into account the characteristics of triticale varieties and climatic conditions. An optimal triticale level in feed (15% for layer and broiler chicks) may improve body weight gain and reduce feed costs when raising replacement young stock. Layer breeder flocks fed a 20% triticale-based diet may have increased egg production, high viability, and flock uniformity. Producing triticale–soy and triticale–sunflower extrudates and supplementing the diet of poultry flocks with essential amino acids represent promising avenues for maximizing the benefits of triticale. Innovative methods of achieving this goal should be further developed and put into practice, particularly given the expansion of triticale’s cultivation areas. Однією з найперспективніших зернових культур є гібрид пшениці та жита тритикале. В значенні продуктивності, рівня обмінної енергії та складу незамінних амінокислот, тритикале перевершує жито і не поступається пшениці. Він стійкий до найнебезпечніших хвороб і шкідників. За харчовою цінністю тритикале може конкурувати з пшеницею, кукурудзою, сорго, ячменем. Однак, наявність антипоживних речовин у тритикале, таких як некрохмальні полісахариди, алкілрезорциноли, та інгібіторів трипсину значно знижує біологічну цінність цієї культури. У світовій практиці виробництва комбікормів існує багато методів і технологій переробки зернової сировини матеріалів для підвищення їх харчової цінності. Технології ферментативної обробки та екструзії варті особливої уваги. Високий вміст тритикале в комбікормі птахівництва флок слід використовувати ефективно, враховуючи особливості сортів тритикале та кліматичні умови. Оптимальний рівень тритикале в кормах (15% для несучок і курчат-бройлерів) може покращити приріст живої маси та зниження витрат кормів при вирощуванні замінного молодняку. Стада курей-несучок, яких годували 20% раціоном на основі тритикале, можуть мати підвищену несучість, високу життєздатність однорідність стада. Виробництво тритикале-соєвого та тритикале-соняшникового екструдатів та поповнення раціону стада птиці з незамінними амінокислотами представляють перспективні шляхи для максимізації переваг тритикале. Інноваційні методи досягнення цієї мети необхідно розвивати і впроваджувати на практиці, особливо з огляду на розширення площ вирощування тритикале.