Прекарізація українських трудящих: тенденція підтверджена урядовим законопроєктом "Про працю"

Завантаження...
Зображення мініатюри
Дата
2020-05-14
Назва журналу
ISSN журналу
Назва тому
Видавець
Бердянський державний педагогічний університет, Донецький державний університет управління (м. Маріуполь), Громадська організація «Пролісок-Бердянськ»
Анотація
Вказується, що трудове право як соціальна галузь права на сьогодні в умовах посилення лібералізації світових ринків та української економіки, зокрема, знаходиться під найбільш значним тиском за свою більш ніж 100-річну історію. На переконання автора, саме зараз, коли кількість прекарізованих трудящих в традиційних економічних секторах зростає, глобальні «перегони на дно» послаблюють суб’єктність національної держави у сфері захисту внутрішніх, насамперед, соціальних інтересів, інформаційні технології формують новий пласт незахищений «самозайнятих» у гіг-економіці, трудове право повинно гідно зустріти ці виклики та відповісти на них, передусім акцентуючи увагу на необхідності збереження існуючих трудових та соціальних стандартів та їх поліпшення через регіональну та глобальну систему соціального партнерства. Вазуция, право на труд, право на соискание прав на гражданство в посольстве в Ливии, в Украине и в Украине, в Зокреме, в Риге, США. На переконання автора, в стране, в которой проживают люди, находящиеся в стране, в которой есть гражданские власти, есть все, что есть в стране. Экономика, трудовое право должно достойно встретить эти вызовы и ответить на них, прежде всего акцентируя внимание на необходимости сохранения существующих трудовых и социальных стандартов и их улучшение через региональную и глобальную систему социального
Опис
Ключові слова
прекаріат, трудове право, праця, прекариат, трудовое право, труд, precariat, labor law, labor
Цитування
Новіков Д. О. Прекарізація українських трудящих: тенденція підтверджена урядовим законопроєктом "Про працю" / Д. О. Новіков // Азовські правові читання : матеріали Міжнар. наук-практ. конф., Бердянськ, 14–15 трав. 2020 р. – Бердянськ : Модем-1, 2020. – С. 81–84.